top of page

Näitä et ehkä tule ajatelleeksi – 3 täsmävinkkiä keittiön suunnitteluun

1. Tunnelmavalaistus


Keittiön valaistusta suunniteltaessa työskentelyvalaistus on tietysti ensiarvoisen tärkeää, mutta valaistuksella voidaan kuitenkin saavuttaa myös paljon enemmän! Kirkas valo tiskipöydän päällä on toki tarpeellinen kokkailussa, mutta tunnelmavalona se ei ole paras. 

 

Varsinkin jos keittiö on yhteydessä muihin tiloihin, kannattaa huomioida tunnelmavalaistus hämäriä iltoja varten. Tunnelmavalaistusta luodessa tärkeintä on kiinnittää huomiota värilämpötilaan ja valon voimakkuuden säädettävyyteen. Parhaan lopputuloksen saat, kun valaistusta jaetaan useampaan kohtaan keittiössä, eikä sijoiteta valoja ainoastaan kasvojen kohdalle seinäkaappien alle.


TÄSTÄ PUUTTUU KUVA!!!


Vinkkejä toimivan valaistuksen luomiseen voit lukea täältä. (Linkki valaistus postaukseen kun saadaan julkaistua!)

 

2. Pistorasioiden sijoittaminen

 

Keittiö on usein pullollaan erilaisia pienkoneita ja laitteita. Näinollen pistorasioita tarvitaan runsaasti ja niiden sijoittamiseen on syytä käyttää ajatusta! 

 

Muistathan pistorasioiden paikkoja miettiessä ainakin nämä: 

  1. Pistorasiat lieden ja tiskialtaan lähettyville, esimerkiksi kulmapistorasiana seinäkaappien alaosaan. 

  1. Pistorasia saarekkeeseen. Mikäli saarekkeen tasoon ei halua tasopistorasiaa, voi sen sijoittaa saarekkeen päätyihin! 

  1. Aamiaiskaappiin tarpeeksi rasiapaikkoja kaikille tarvittaville laitteille 

 

Omega-Keittiöiden valikoimista löydät runsaasti erilaisia pistorasioita aina perinteisistä rasioista kannella oleviin tasopistorasioihin! Suunnittelijamme auttavat sinua tarvittaessa myös suunnittelemaan pistorasioiden paikat! 

 

Tähän kuva perästä


3. Työtasojen kuumuuden kesto


Yksi tapa luoda käyttömukavuutta keittiöön, on käyttää kuumuutta kestäviä työtaso. Tällöin voit unohtaa pannunaluset ja laskea padat sekä uunipellit suoraan työtason päälle! Useimmille on selvää että laminaattitaso ei kestä kuumuutta, mutta mikäs on eri kivitasomallien laita? 

 

Moni saattaisi ajatella että mikä tahansa kivitaso kestää kuumuutta, mutta näin ei kuitenkaan ole! Keraamiset tasot sekä useimmat luonnonkivitasot kestävät huoletta kuumuutta ja ovatkin siksi tähän käyttötarkoitukseen erinomainen valinta. Kvartsitasot tekevät tähän kuitenkin poikkeuksen, eikä niiden päälle saa laskea kuumia keittoastioita. 

 

Mikäli jokin materiaali mietityttää, muista kääntyä aina ammattilaisen puoleen jotta voit varmistua juuri sinulle sopivasta valinnasta! 


TÄSTÄ PUUTTUU KAKSI KUVAA!!!


Kuvan keittiössä:

Keraaminen taso extra statuario


Onnistunut ja toimiva keittiö vaatii pohjalle hyvän suunnittelun. Koska huomioitavia asioita on paljon, on usein tarpeen kääntyä ammattilaisen puoleen. Tiesithän, että meiltä Omega-Keittiöiltä saat aina ilmaisen suunnittelupalvelun! Käänny siis ammattilaistemme puoleen, niin autamme sinua toteuttamaan kalusteunelmasi ja luomaan kauniin ja käytännöllisen keittiön.


Mies näyttää naiselle tabletin näyttöä kauniissa keittiössä.

Комментарии


bottom of page