top of page

Miltä näyttää keittiö vuonna 2024?

Viisi pointtia vuoden 2024 keittiöistä!


1. Värit


Maanläheisten sävyjen kausi jatkuu tänäkin vuonna. Beiget sävyt on pinnalla ja kalusteissa nähdäänkin paljon mm. kashmirin, mulperin ja hiekan sävyä.


Vaalea keittiö.

Kuvan keittiössä:

Ovimalli: Sara sävyssä villa

Taso: keraaminen taso diamond cream

Vedin: Wing harjattu musta


Maanläheisten sävyjen lisäksi myös kauniit pastellin sävyt ovat saapuneet keittiötrendien joukkoon! Raikkaat turkoosin ja vuoden väriksikin valitun persikan sävyt ovat nyt pinnalla!

Tiesithän, että Omegalta voit saada maalatut ovet millä tahansa Tikkurilan värikartan sävyllä, eli valinnanvaraa todella riittää!


2. Luonnonläheinen puu


Puunsävyjen käyttö näkyy myös edelleen vahvasti kalustesuunnittelussa. Puun sävyt luovat tilaan lämpöä ja kodikkuutta. Kalusteoviin meiltä löydät kauniita puukuoseja niin viilu- kuin levyovistakin!  

 

Puun sävyä käytetään ovien ja tasojen lisäksi myös pienemmissä yksityiskohdissa, kuten aamiaiskaappien sisuksissa. Näin muuten yksiväriseen keittiöön saadaan helposti lämpöä! Kalusteissa puunsävyistä erityisen pinnalla on vaalean tammen ja saarnen sävyt!Luonnonpuinen keittiö, jossa kasveja.

Kuvan keittiössä:

Ovimalli: Mikrolaminaattiovi Bella arkitammi

Taso: Keraaminen taso terrazzo white

Vedin: Retro messinki


Kuvan keittiössä:

Ovimalli: Sara sävyssä villa

Taso: keraaminen taso extra statuario

Vedin: ligo nuppi messinki

Aamiaiskaapin sisusta: vaalea tammi


3. Huonekorkeuden hyödyntäminen


Tällä hetkellä etenkin uudisrakentamisessa suositaan korkeita keittiökalusteita. Näin huonekorkeudesta saadaan koko potentiaali irti! 

 

Kehysmallisessa keittiössä kalusteseinä rajataan korkeilla ja syvillä kalusteilla, kuten integroiduilla kylmälaitteilla tai aamiaiskaapilla. Matalien seinäkaappien päälle sijoitetaan vielä syvät yläkomerot, jotka yhdessä korkeiden kalusteiden kanssa luovat ikään kuin kehyksen seinäkaapeille ja työtasolle. Yläkomeroiden runkosyvyys mahdollistaa oivan  säilytystilan esimerkiksi kausitavaroiden tai vähemmällä käytöllä olevien keittiötarvikkeiden säilyttämiseen!


pieni poika laittaa roskia roskikseen vaaleassa keittiössä.

Korkea kalusteseinä voidaan toteuttaa myös ilman varsinaista työtasoa, kokonaan ovien sisään. Tässä kohteessa vesipiste ja liesi on sijoitettu suureen saarekkeeseen, joten koko korkea kalusteseinä on voitu hyödyntää sisälaatikoin varustettuun säilytystilaan. Kalusteseinältä löytyy myös kylmälaitteet, astianpesukone ja leveä aamiaiskaappi.


TÄSTÄ PUUTTUU KUVA!!!4. Toiminnallisuutta mekanismeilla


Tilojen toiminnallisuuteen panostetaan yhä enemmän ja toimiva käytännöllinen kalusteratkaisu onkin meillä Omega-keittiöillä ykkösasioita kalusteita suunniteltaessa. Järkevää säilytystilaa ja käyttömukavuutta on helppoa luoda kalusteisiin erilaisten mekanismien avulla. 

 

Mekanismien top 3 2024: 

  1. Sensys aamiaiskaappi 

  1. Lemans-kulmamekanismi 

  1. Kapean kaapin mekanismi esimerkiksi mausteiden säilyttämiseen 

 

Lisää meidän mekanismi vaihtoehdoista voit lukea täältä. (linkki mekanismit- sivulle kun saadaan luotua)


KARUSELLISSA VÄÄRÄT KUVAT!!!
5. Yksilöllisyys


Vuonna 2024 persoonallisuus ja oma tyyli saa näkyä! Kalustealalla yksilöllisten ratkaisujen käyttäminen, persoonallisuus ja mittatilaustyö on nyt todella pinnalla! Muun sisustuksen ohella myös keittiöistä halutaan persoonallisia ja jollain tavalla massastasta erottuvia. Usein keittiöihin etsitäänkin katseenvangitsijoita esimerkiksi mielenkiintoisten materiaalivalintojen, värillisten altaisen erilasten lasiovien, avohyllyratkaisuiden tai vaikkapa mielenkiintoisten valaistusratkaisuiden kautta. 

 

Keittiön ulkokuoren lisäksi yksilöllisyys näkyy myös keittiön toiminnoissa, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti! Jotta voit varmistua ratkaisuiden toimimisesta, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen jo suunnittelun alkuvaiheilla. Omega-Keittiöt tarjoavat aina ilmaisen suunnittelupalvelun, jolloin ammattitaitoiset suunnittelijat auttavat sinua toteuttamaan kalusteunelmasi!


TÄSTÄ PUUTTUU KUVA!!!


Kuvan keittiössä:

Ovimalli: kvartetti valkoinen matta

Taso: keraaminen taso milan stone

Vedin: lungo valkoinen

Comments


bottom of page